Geen objecten gevonden

Maatregelen m.b.t. het coronavirus

12-03-2020

Het coronavirus houdt de gemoederen van iedereen bezig. Wij merken dit ook in onze gesprekken met onderwijsinstellingen en onze huurders. Samen werken en wonen we in een internationale omgeving met bijbehorend reisgedrag en vaak zitten we fysiek relatief dicht op elkaar. We kunnen ons voorstellen dat dit onderwerp jou inmiddels ook dagelijks bezighoudt.

 

Met dit bericht willen we je wat extra advies geven, duidelijk maken wat je van DUWO mag verwachten en wat we samen kunnen doen om de verspreiding van het virus zoveel mogelijk te voorkomen.

 

DUWO volgt instructies van de GGD

DUWO heeft als verhuurder geen leidende rol bij het coronavirus. Die rol is voor de GGD. DUWO volgt de strikte maatregelen en instructies op die zij stellen. DUWO ondersteunt ook alleen wanneer de GGD ingeschakeld is en dit van ons vraagt. Wanneer je verschijnselen van het virus vertoont en minimaal 38,5 graden koorts hebt, dan adviseren we je om eerst direct telefonisch contact op te nemen met de huisarts. Deze zal je indien nodig doorverwijzen naar de GGD.

Ook al zijn we niet in ‘de lead’, DUWO vindt het wel belangrijk om te weten hoe het met je gaat. Omdat de GGD, vanwege de privacywetgeving, geen informatie door mag geven aan DUWO, willen wij je vragen om ons te informeren wanneer je (mogelijk) besmet bent en hierover contact hebt gehad met de GGD. We willen je ook vragen om dit te adviseren aan huisgenoten in diezelfde situatie. We willen benadrukken dat dit niet verplicht is, maar op basis van recente ervaring, hopen we dat we met iets meer informatie de GGD en jou beter kunnen ondersteunen. Dit kun je doen door ons een contactformulier te sturen via de website www.duwo.nl/contactformulier of te bellen naar 0900-2353896 en te vragen naar de sociaal beheerder van jouw complex.

Hygiëne maatregelen

Uiteraard gelden hiervoor de algemene voorschriften van de GGD:

  • Was regelmatig je handen met water en zeep
  • Nies in je ellenboog in plaats van in je handen
  • Maak gebruik van papieren zakdoekjes die je na gebruik direct weggooit.
  • Schud geen handen

DUWO zal hier vanaf volgende week in de complexen extra aandacht voor vragen met posters. Ben je een huurder van ons? Dan heb je de poster per mail ontvangen en kun je deze zelf ook uitprinten en hangen op plekken waar ze (nog) niet hangen.

Extra aandacht voor hygiëne van ‘contactoppervlakken’ is ook een belangrijke maatregel die je kunt treffen tegen virussen. Het betreft hier bijvoorbeeld tafeloppervlakken, toetsenborden en deurklinken. We adviseren je om hier in jouw eigen omgeving extra aandacht aan te geven. DUWO heeft de schoonmaakbedrijven geïnstrueerd extra aandacht te besteden in de gezamenlijke ruimtes aan deurklinken, liftknoppen, trapleuningen.

Klantenservice

Naar aanleiding van de aangekondigde maatregelen van het kabinet, vandaag, zullen we de balies van onze klantenservice de komende weken gesloten houden om verspreiding van het virus zoveel mogelijk te voorkomen. We blijven uiteraard telefonisch bereikbaar en ook via het contactformulier.

Door samen deze maatregelen te treffen hopen we zoveel mogelijk de verspreiding van het virus te voorkomen.

Heb je vragen aan DUWO? Neem dan contact op via het contactformulier www.duwo.nl/contactformulier of te bel naar 0900-2353896.

 

 

Deel deze pagina