Welkom Over DUWO DUWO Nieuws Het laatste nieuws

Loetje opent filiaal in Leids DUWO-complex

Leestijd: 2 min

Het bekende biefstukrestaurant Loetje opent komende zomer een filiaal in een studentencomplex van DUWO in Leiden: het voormalige Sint Elizabeth Ziekenhuis aan de Hooigracht.

Het nieuwe filiaal van Loetje komt op de plaats van Biercafé Olivier. Beide horecazaken hebben hetzelfde moederbedrijf, waar het besluit viel om Olivier in te ruilen voor Loetje. Momenteel wordt er druk verbouwd aan de Hooigracht. “Het is een grote verbouwing,” laat Mariska Ramp van moederbedrijf RCE weten. “Het complete interieur van het voormalige biercafé wordt aangepakt. Zowel het restaurant als de bar en de keuken worden volledig vernieuwd in de stijl van Loetje. Dat doen we uiteraard met oog voor de unieke uitstraling van het historische pand.”

 

Biljarttafels werden eettafels

De eerste Loetje werd ruim veertig jaar geleden in Amsterdam-Zuid geopend, toen nog als ‘Café Loetje’. Aanvankelijk ging het om een biljartcafé, maar toen er ossenhaasbiefstuk op de kaart werd gezet maakten de biljarttafels al snel plaats voor eettafels en werd Loetje eetcafé. Daarna begon de daar geserveerde biefstuk met jus en witbrood aan een ware zegetocht en werd via steeds meer vestigingen van Loetje een bekend begrip in het land. Inmiddels bevat de kaart heel wat meer dan biefstuk alleen en zijn de restaurants ook open voor ontbijt en lunch.

 

Ook in Delft

De vestiging in Leiden wordt het 24e filiaal van de restaurantketen. Binnenkort komen er elders nog twee vestigingen, waaronder een in Delft (niet in een studentencomplex van DUWO maar in het voormalige Legermuseum). Loetje zit vaak in studentensteden. Onder meer Nijmegen, Utrecht, Rotterdam, Breda, Amsterdam, Eindhoven en Den Haag hebben al filialen.

Loetje Leiden hoopt in juni de deuren te openen. Ook met het grote terras in de binnentuin van het gebouw. Het wachten is dus op de heropening van de horecaterrassen en op mooi weer.

Het voormalige Sint Elisabeth Ziekenhuis is een rijksmonument uit 1892. Na vertrek van het ziekenhuis in 1972 huisvestte de Universiteit Leiden er haar faculteiten psychologie en geschiedenis. Rond de eeuwwisseling werd ‘het Elisabeth’ verbouwd tot ruim 200 woningen voor internationale studenten.

Nieuwsoverzicht