Geen objecten gevonden

‘Lieve Mark’ doet aanbevelingen coronagevolgen studenten

04-02-2021

De gevolgen van corona voor studenten zijn ingrijpend, blijkt ook uit een door studenten uitgevoerd onderzoek. Er worden aanbevelingen aan de overheid gedaan. Ook DUWO denkt erover na.

Als we het bij DUWO al niet zelf merken in ons werk als studentenhuisvester, dan is het wel in de media lezen: de coronapandemie heeft ook voor studenten grote gevolgen. Verlies van sociale contacten, gedoe met ‘eeuwige’ quarantaines in studentenhuizen, eenzaam online studeren, financiële problemen: het komt regelmatig voorbij. ‘Lieve Mark’, een initiatief van studenten uit Leiden, Delft en Utrecht, heeft er uitgebreid onderzoek naar gedaan, waaraan bijna 8.000 studenten meededen. Niet alleen hun welzijn, maar ook hun mening over regels en maatregelen, werd bevraagd. Een belangrijke conclusie is dat studenten kritisch zijn op de gevolgen van de maatregelen voor hun leven, het inderdaad moeilijk hebben, maar niettemin zeer bereid zijn zich aan de maatregelen te houden, waarbij vooral de inzet van maatwerk goed zou zijn.

In het rapport van het onderzoek worden aanbevelingen gedaan, met name aan de rijksoverheid. Maar een aantal ervan zou ook voor DUWO als studentenhuisvester aanpassingen vragen, onder meer in de voorlichting aan studenten en bij de instroom. Het gaat bijvoorbeeld om maatwerk rond het aantal bezoekers wat je mag ontvangen, de eventuele inzet van coronahotels voor positief geteste studenten uit studentenhuizen en de opzet van studenten taskforces per gemeente.

Lees het rapport hier.

Lees meer..

Artikel: Geen internationals voor tweede semester

Deel deze pagina