Geen objecten gevonden

Leiden staat er niet alleen voor!

12-02-2020

De stress van studenten die gepaard gaat met het vinden van een kamer is Leiden niet onbekend en het tekort aan woningen voor studenten valt niet te ontkennen.

 

Maar niet alleen Leiden als studentenstad voelt zich verantwoordelijk voor het huisvesten van deze doelgroep. Dit blijkt uit een rondgang langs wethouders in de Leidse regio.

In 2017 is gesteld dat er tot 2025 behoefte is aan 2700 studentenwoningen. DUWO draagt hier ook aan bij en heeft onlangs de Leidse Schans neergezet, maar is ook actief in de regio en realiseert momenteel bijvoorbeeld 140 woningen in een afgelopen jaar gekocht zorgcentrum in Voorschoten, ’t Hofflants Huys.

Hierbij wordt wel altijd zorgvuldig afgewogen en rekening gehouden met de situatie en het belang van alle partijen op de lange termijn. DUWO vestigingsdirecteur Leiden, Anneleen Lagae, geeft aan kritisch naar locaties in de regio te kijken en zo goed mogelijk in te schatten of studenten er wel zouden willen wonen (gezien de afstand tot de universiteit). Zodat het geen panden worden waar op de langere termijn leegstand in zou kunnen ontstaan.

Voor de wethouder van Voorschoten, Marcel Cramwinckel, is het ook een kwestie van geven en nemen. Er studeren namelijk Voorschotenaren aan de universiteit en daarnaast levert zo’n instituut ook veel banen op voor de regio. Daar pikt Voorschoten een graantje van mee.

Het uitgebreide artikel vindt u hier.

 

Deel deze pagina