Welkom Over DUWO DUWO Nieuws Het laatste nieuws

‘Leiden en Delft beste Studentensteden’

Leestijd: 1 min

Leiden scoort de eerste plaats in een onderzoek naar de beste studentenstad en Delft de tweede.

 

Dat blijkt uit een onderzoek van verhuisplatform ScanMovers, dat daarover onlangs werd geïnterviewd door het Delftse huis-aan-huisblad Delft op Zondag. Het voorlaatste lijstje met beste studentensteden werd in 2016 samengesteld door Elseviers Weekblad. Toen stond Leiden nog op de vierder plaats en Delft op de zevende (de eerste plaats was toen voor Groningen). 

Laagste bierprijzen

Voor het recente onderzoek van het verhuisplatform werden cijfers uit verschillende openbare bronnen gebruikt. Onderzoekscriteria waren kameraanbod en -prijzen, aantal inwoners, stadsoppervlakte, studentendichtheid, culturele activiteiten en niveau van de onderwijsinstellingen, maar ook het aantal studentenverenigingen, het aantal café’s en zelfs de bierprijzen. Die laatste telden overigens maar een klein beetje mee in het eindresultaat. In dat opzicht doet met name Delft het overigens goed: de  bierprijzen behoren er tot de laagste van alle studentensteden, laat een medewerkster van het verhuisplatform in Delft op Zondag weten.

Het hele artikel is hier te lezen: https://www.delftopzondag.nl/nieuws/algemeen/91494/delft-scoort-tweede-plek-bij-ranking-beste-studentenstad-van-nederland-

 

Nieuwsoverzicht