Geen objecten gevonden

Krelis Louwenstraat: het resultaat van de schouw

26-08-2021

Naar aanleiding van aanhoudende zorgen van bewoners aan de Krelis Louwenstraat heeft burgemeester Femke Halsema de brandweer verzocht opnieuw een inspectie naar de brandveiligheid uit te voeren. De uitkomst van deze schouw is dat het dat het complex voldoet aan alle brandveiligheidseisen.

Het gebouw voldoet aan alle brandveiligheidseisen

Het gebouw voldoet zowel op bouwkundig als op installatietechnisch gebied aan alle brandveiligheidseisen. Dat maken de brandweer en de gemeente bekend in een persbericht. Uit het rapport blijkt dat de brandmeldinstallatie (rookmelders, slow whoops) goed functioneerden en de brandscheidingen automatisch dicht gevallen zijn tijdens de brand. Er is een droge blusleiding aanwezig en de liften gaan bij de brandmelding automatisch naar de begane grond, conform regelgeving. DUWO heeft de bewoners in een mail ingelicht over de uitkomsten.

Een gedeelde verantwoordelijkheid

De ervaring leert dat bouwkundige en technische brandveiligheidsmaatregelen een brandincident nooit helemaal kunnen voorkomen, maar wel de impact ervan tot dusver kunnen beperken. Die maatregelen moeten hand in hand gaan met veilig bewonersgedrag. Het een kan niet zonder het ander. DUWO vraagt bewoners daarom geen spullen, papieren, posters, meubels en ander brandbaar materiaal in de openbare ruimtes te plaatsen. Dat is ook één van de opmerkingen die de brandweer in het rapport maakt.

Brand op achtste etage

Vorige week vrijdag ontstond er een brand op de achtste etage van de studentenflat. Dezelfde dag is door de brandweer, politie, DUWO en Bouw- en Woningtoezicht van de gemeente, een schouw uitgevoerd. Hieruit bleek al dat het gebouw aan alle brandveiligheidseisen voldoet. Op grond van die uitkomst is het complex ook weer vrijgegeven voor bewoning, behalve de woningen die door brand- en rookschade onbewoonbaar zijn.
Omdat de politie er sterk rekening mee houdt dat deze brand is aangestoken, er op verschillende andere locaties in de flat ook brand is geprobeerd te stichten en er mogelijk sprake is van LHBTIQ+ gerelateerd motief, is besloten om zowel in het pand als daarbuiten extra beveiligingsmaatregelen te treffen. DUWO hoopt dat de dader zo snel mogelijk gepakt wordt en vraagt bewoners en andere betrokkenen zich bij de politie te melden als zij een tip over de dader hebben. 

 

 

Deel deze pagina