Geen objecten gevonden

Korvezeestraat gaat elektrisch koken

19-02-2020

Bewoners van het Delftse studentencomplex Korvezeestraat, waaraan momenteel groot onderhoud wordt uitgevoerd, gaan koken zonder gas.

In november begon het groot onderhoud aan studentencomplex Korvezeestraat in de Delftse TU-wijk (begin jaren tachtig gebouwd). In negen maanden tijd worden daar de keukens, badkamers en wc’s van de 528 woningen vervangen.

Om studentencomplexen duurzamer te maken probeert DUWO tijdens groot onderhoud daarvoor zoveel mogelijk maatregelen te treffen. Bij de Korvezeestraat is aan alle bewoners gevraagd of ze wilden overstappen op elektrisch koken. Uiteindelijk bleek een overgrote meerderheid (zeventig procent) bereid het gasfornuis voor de elektrische kookplaat in te ruilen. 

Tijdelijke voorzieningen

Het gaat overigens om een bijzonder onderhoudsproject, want het wordt (in hoog tempo) uitgevoerd met alle bewoners erin. Niemand hoeft tijdelijk te verhuizen. Elk van de acht woonblokken wordt in ruim vijf weken tijd voorzien van nieuw sanitair en nieuwe keukens. Om het dagelijkse leven tijdens de verbouwing zo comfortabel mogelijk te laten verlopen, staan voor het complex tijdelijke douchecabines en toiletten, waar bewoners terecht kunnen in de dagen dat aan hun badkamer en wc wordt gewerkt. Om te koken als de keuken in verbouwing is, is er een tijdelijke keuken. Verder is er buiten een tijdelijke studieruimte.

Inmiddels zijn twee woonblokken helemaal klaar en wordt de laatste hand gelegd aan de derde. Daarna zijn er nog vijf woonblokken te gaan. Het werk moet bij het begin van het nieuwe studiejaar af zijn.

Deel deze pagina