Geen objecten gevonden

Koeling Leids studentencomplex Hildebrandpad medio augustus deels opgeleverd

10-08-2021

In het warmste gebouw van het Leidse studentencomplex Hildebrandpad is de aanleg van de koeling volgens planning op 13 augustus afgerond. De koeling van het tweede gebouw is helaas later klaar dan gepland doordat benodigde materialen niet op tijd kunnen worden aangeleverd.

De eigenaar van het complex met 504 studentenstudio‚Äôs, studentenhuisvester DUWO, begon in mei met de installatie van het koelsysteem. Het tien jaar geleden gebouwde Hildebrandpad had in de hete zomers van afgelopen jaren te maken met ernstige warmteoverlast. Toen andere oplossingen niet hielpen, begon DUWO met de aanleg van een koelsysteem. Vrijdag 13 augustus zou het werk zijn afgerond. Voor het gebouw met de even huisnummers en waar de woningen in de zomer het warmst worden, wordt die planning gehaald. Voor het gebouw met de oneven huisnummers lukt dat niet, omdat de installateur kampt met leveringsproblemen van leidingmaterialen. De  betreffende materialen zijn weliswaar op tijd besteld, maar komen vooralsnog niet binnen. De bouwwereld kampt door de coronacrisis momenteel met leveringsproblemen van meer soorten bouwmaterialen. Daardoor zullen de werkzaamheden aan het tweede gebouw noodgedwongen drie weken langer duren. De verwachting is dat de aanleg van de koeling hier op 3 september zal zijn afgerond.

DUWO heeft de bewoners inmiddels op de hoogte gesteld van de vertraging. In het gebouw waar de koeling wel klaar is, kunnen bewoners er vanaf vrijdag 13 augustus gebruik van gaan maken.

 

Deel deze pagina