Geen objecten gevonden

Kees Broekmanstraat heeft weer warm water

24-06-2020

De warmwatervoorziening in studentencomplex Kees Broekmanstraat in Amsterdam is weer hersteld. Bewoners kunnen weer onder de warme douche.

Het studentencomplex aan de Kees Broekmanstraat heeft in de afgelopen periode regelmatig zonder warm water gezeten. Het leverde veel ongemak op voor de bewoners die daardoor niet onder de warme douche konden. Ze konden daarvoor alleen terecht in douchecabines die DUWO op het parkeerterrein voor het complex had geplaatst.

De storing in de warmwatervoorziening bleek een ernstig technisch probleem en in eerste instantie moeilijk op te lossen. In de afgelopen weken hebben de eigenaar van het pand en DUWO gezamenlijk de complete infrastructuur van de hoofdwaterleiding van het pand vervangen. Daarvoor is zo’n twee kilometer aan leidingen met een miljoen liter water vervangen. Na een korte opleving van de warmwatervoorziening was er opnieuw een terugval. Maar inmiddels werkt het systeem naar behoren en is er weer warm water in het complex.

Compensatie aan bewoners

De bewoners kunnen dus eindelijk weer goed douchen in hun eigen woning. Ook bij DUWO is de opluchting groot. Vestigingsdirecteur Christine Willems: “Een zucht van opluchting, ja. Wij beloofden dat alles weer zou werken, terwijl het dan toch weer mis ging. Terwijl er toch vier weken keihard aan gewerkt was. We zijn heel erg blij dat de technische klus is geklaard en dat bewoners nu weer goed kunnen douchen. Voor ons is dit een goede leerschool geweest. We moeten alerter zijn op de mogelijkheid van het ontstaan van dit soort gebreken, ook in relatief nieuwe complexen; dit keer hebben we ons jammer genoeg laten verrassen door de technische complexiteit van het probleem. Een andere les is wat ons betreft: dichter bij je huurders staan. De communicatie over alle problemen en de oplossing had beter gekund.”

De bewoners ontvingen in eerste instantie een financiële compensatie voor het geleden ongemak in de afgelopen periode. Omdat het langer duurde dan beloofd voor de storing was opgeheven, krijgen ze nog een extra compensatie.

Het studentencomplex Kees Broekmanstraat (ook bekend als Smiley) is vrij nieuw. Het werd in 2016 opgeleverd en telt 364 woningen. Het pand is in eigendom van een externe partij. DUWO verhuurt en beheert de woningen.

 

Deel deze pagina