Geen objecten gevonden

Introductieweken: OWEE en EL CID bijten spits af, ook DUWO van de partij

15-08-2023

Overal beginnen de introductieweken voor het nieuwe studiejaar weer. In het DUWO-werkgebied beet Delft afgelopen weekend met de start van de OWEE de spits af. Maandag 14 augustus volgde Leiden met de EL CID. Die dag was ook DUWO weer paraat met kramen op de infomarkten van beide introductieweken.

DUWO staat er niet alleen om de naam als studentenhuisvester hoog te houden. Zowel in Delft als in Leiden werd het druk aan de kraam met de vele eerstejaars studenten die nog geen kamer hebben. Het is bekend: het aanbod is beperkt, de wachttijden zijn lang. Maar er viel voor de medewerkers in de kraam in ieder geval veel uitleg te geven over het belang van inschrijven (op ROOM in het geval van DUWO), over de mogelijkheden van hospiteren, het opdoen van een netwerk (studentenverenigingen) of kijken naar de Direct Offers (ook bij DUWO).

Op de markten van de OWEE (TU Delft) en de EL CID (Universiteit Leiden en Hogeschool Leiden) was het weer als vanouds supergezellig. Studentenverenigingen en alle andere clubs en organisaties die het van studenten moeten hebben lieten zich van hun leukste kant zien.

Na de OWEE en de EL CID beginnen in het werkgebied van DUWO komende tijd nog de introducties van de VU en de UvA in Amsterdam op respectievelijk 23 en 28 augustus. In Den Haag gaat op 21 augustus de HOP-week van de Haagse Hogeschool van start en in Wageningen begint de introductie van de universiteit op 18 augustus.  

 

Deel deze pagina