Welkom Over DUWO DUWO Nieuws Het laatste nieuws

Internationale studenten Delft luiden lente kleurrijk in

Leestijd: 2 min

Een groot plein op de TU Noord-campus in Delft was zaterdag 19 maart het podium voor het Holi Festival. De Indiase studentenvereniging ISA organiseerde het Hindoestaanse ‘kleurenfeest’, een honderden jaren oud nieuwsjaarsfeest waarmee wordt gevierd dat het na de winter altijd weer lente wordt en dat het goede altijd van het kwade wint. In een tijd waarin we zien dat vrede niet vanzelfsprekend is, is dat een mooie boodschap om bij stil te staan.

Het plein in TU-Noord, vlak voor het hoofdkantoor van DUWO, was voor het event gereserveerd en bood zaterdagmiddag plaats aan 200 studenten en alumni van de TU-Delft die middels kaartverkoop toegang konden krijgen tot het feest. In samenwerking met horecagelegenheid Mooie Boules werd gezorgd voor drankjes en snacks. Lekkere muziek werd gemixt door een DJ. Alle studenten kregen een wit t-shirt, bij wijze van ‘leeg canvas’, waarna iedereen elkaar op uitbundige en traditionele wijze met kleurpoeder kon kleuren en reinigen: symbool voor de in bloei staande natuur in de lente.

Het feest eindigde rond de klok van vijf in de middag. ’s Avonds was er nog gelegenheid om deel te nemen aan een after-party in de stad. Alle aanwezige studenten genoten overduidelijk van het feit dat ze na een lange periode van sociale beperkingen elkaar weer op een feestelijke manier konden ontmoeten.

 

Nieuwsoverzicht