Intentieovereenkomst voor 500 studentenwoningen in Hyde Park

03-03-2021

DUWO heeft met Snippe Projecten BV en BPD een intentie-overeenkomst getekend om de haalbaarheid van 500 studentenwoningen in Hyde Park, de nieuwste woonwijk van Hoofddorp, te onderzoeken. Als de plannen haalbaar zijn dan kan de bouw van de woningen in 2022 starten en worden de woningen twee jaar later opgeleverd. Naast de studentenwoningen komen in het complex ook nog 80 betaalbare koopwoningen. In totaal komen in Hyde Park 3.800 woningen.

In de Randstad is nog steeds een groot tekort aan studentenwoningen. Bij DUWO staan op dit moment nog tienduizenden studenten op de wachtlijst. De nieuwe woningen in Hyde Park spelen op dat tekort in. DUWO is blij met de hoge kwaliteit van de woningen die worden gerealiseerd. Studenten die in Hyde Park wonen zijn door het treinstation naast de woonwijk in luttele minuten op belangrijke locaties als de Vrije Universiteit, Roeterseiland en de locaties van de Hogeschool van Amsterdam aan de Wibautstraat. Daarnaast is een belangrijke meerwaarde voor de studenten dat in het centrum van Hoofddorp en in de begane grond van Hyde Park veel voorzieningen aanwezig zijn waar ze gebruik van kunnen maken.  

Wijk voor iedereen

Lars van Engelen, directeur van Hyde Park, is verheugd over de samenwerking met DUWO: ‘Wij hebben de ambitie dat dit een wijk voor iedereen moet zijn. Van jonge starters tot senioren en alles wat daar tussen zit. Bij de geïnteresseerden zien we al veel volwassenen en actieve senioren, daar past deze studentengroep, die zowel uit studenten als promovendi bestaat, heel goed bij.’   

Nieuw woongebouw in verkoop

Hyde Park komt op de plaats van het voormalige kantorenpark Beukenhorst-West. Over enkele jaren vormt dit de plek waar circa 3.800 woningen en diverse voorzieningen een levendige stadswijk vormen. Op dit moment zijn er al meer dan 18.000 geïnteresseerden voor de nieuwste stadswijk in de Metropoolregio Amsterdam. De bouw van de eerste woongebouwen in deelgebied Kensington is inmiddels gestart, hiervan zijn de meeste woningen verkocht.

Over enkele maanden start de verkoop van Knightsbridge. Dit deel van Hyde Park ligt recht tegenover het station en bestaat uit zes woongebouwen rond een levendige, groene binnenplaats. Hier komen 400 woningen en diverse commerciële ruimtes. Over circa zeven jaar vindt naar verwachting de oplevering van de laatste woningen  plaats.


MEER VAN DIT SOORT NIEUWS ONTVANGEN?

Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief en ontvang 6 keer per jaar van ons nieuws over nieuwbouw en innovatief vastgoedbeheer, duurzaamheid, community building en veilig wonen en welzijn!

AANMELDEN NIEUWSBRIEF

 

 

 

Deel deze pagina

 
Annuleren

Waarmee kunnen wij je helpen?

Begin hier met zoeken!

Geen resultaten gevonden