Welkom Over DUWO DUWO Nieuws Het laatste nieuws

Huurders, corporaties en gemeente Den Haag: meer betere, duurzame en betaalbare woningen

Leestijd: 2 min

Woningcorporaties, huurdersverenigingen en wethouders Boudewijn Revis (Wonen & Stadsontwikkeling) en Liesbeth van Tongeren (Duurzaamheid & Energietransitie) tekenden vandaag de eerste gezamenlijke raamovereenkomst. In deze overeenkomst worden de ambities van corporaties, huurders en gemeente tot 2024 vastgelegd. Het doel van deze ambities is om de Haagse woningmarkt betaalbaarder, toegankelijker en duurzamer te maken.

 

Wethouder Boudewijn Revis: “Iedereen in Den Haag kent wel iemand die zoekt naar een woning. De druk op de woningmarkt, ook in de sociale sector, is groot. Daarom is het goed dat we met deze drie partijen de betaalbare woningvoorraad gaan uitbreiden én verbeteren. We hebben voor het eerst met huurders, corporaties en de gemeente één stip op de horizon gezet: een evenwichtige woningmarkt met voldoende betaalbare woningen voor elke Hagenaar.”

De overeenkomst bevat onder andere afspraken om 750 woningen extra betaalbare woningen  per jaar te realiseren. Daarnaast worden alle complexen die last hebben van vocht- en schimmelproblematiek aangepakt voor 2024 en zullen 16.000 woningen klaargemaakt worden om de overstap naar duurzame energie te zetten.

Duurzaamheid en de omslag naar schone energie spelen een grotere rol dan ooit in deze afspraken. Wethouder van Tongeren: Als college willen we dat ook mensen met de kleine beurs mee kunnen doen met de energietransitie. Corporaties zijn belangrijk voor betaalbaar en ook comfortabel wonen op schone energie. Daarom trekken we als gemeente samen op om goed geïsoleerde woningen te realiseren en elektrisch/inductie koken mogelijk te maken. Bewoners hebben meer comfort, schonere lucht in huis en gebruiken minder energie. Samen gebruiken we minder fossiele energie wat weer goed is voor ons klimaat.”

 

Nieuwsoverzicht