Welkom Over DUWO DUWO Nieuws Het laatste nieuws

Huurcontract tekenen? Let op!

Leestijd: 2 min

Waar moet je op letten als je een huurcontract gaat ondertekenen?

 

Als je een studentenkamer gaat huren moet je (als het goed is) een huurcontract tekenen. Natuurlijk weet je dat je dit contract goed door moet lezen voordat je tekent, maar waar moet je allemaal op letten? Hieronder een paar tips:

  1. Teken je wel echt een huurovereenkomst? Er zijn veel partijen die andere legitieme contractvormen gebruiken waarmee ze huurbeschermingsbepalingen kunnen omzeilen (bijvoorbeeld een bruikleencontract of leegstandwetcontract). Als er geen huurbeschermingsbepalingen van toepassing zijn, moet dat expliciet in het contract zijn opgenomen. Lees je contract dus goed door op dit soort bepalingen en stel vooral vragen aan de verhuurder als dit onduidelijk is.
     
  2. Kijk goed naar de periode waarvoor je de huurovereenkomst aangaat. Is het een contract voor onbepaalde tijd, een verplichte minimale huurtermijn of juist voor een afgebakende periode? Dit heeft gevolgen voor mogelijkheid om tussentijds het contract te kunnen opzeggen. Hiervoor gelden ook wettelijke eisen, zowel voor jou als de verhuurder. Kijk dus goed voor welke periode je aan de huurovereenkomst vast zit.
     
  3. Is de huurprijs gespecificeerd/gesplitst? Er zijn verhuurders die all-in huurprijzen hanteren. Check altijd of je huurprijs (kale huur en servicekostencomponenten) worden gespecificeerd in het contract, anders weet je niet wat je betaalt voor de woning en wat voor de extra diensten. Ook is de huurprijs van belang voor het verkrijgen van huurtoeslag. Lees daar ook meer over op www.toeslagen.nl.

 

Heb je nog vragen over je huurcontract? Vul een contactformulier in en dan proberen wij je zo snel mogelijk te beantwoorden.

Meer duidelijke informatie over huurcontracten en huurprijs is ook te vinden op https://www.woonbond.nl/.   

 

 

Nieuwsoverzicht