Geen objecten gevonden

Hildebrandpad: plaatsing koelunits in de laatste fase

21-07-2021

De werkzaamheden aan het Hildebrandpad in Leiden om het hitteprobleem op te lossen gaan de laatste fase in. Alles wijst erop dat de planning om de koelunits medio augustus 2021 in werking te stellen wordt gehaald.

 

In het voorjaar kreeg DUWO goedkeuring om de 500 studentenwoningen van studentencomplex Hildebrandpad te voorzien van koelunits om het hitteprobleem tijdens de zomers het hoofd te bieden. Medio mei zijn de werkzaamheden gestart. De aanleg is nu in de laatste fase, waarin de installaties die de koelunits in de kamers moeten aansturen op het dak worden geplaatst.

Om efficiĆ«nt en met zo min mogelijk overlast te kunnen werken houdt DUWO de bewoners regelmatig op de hoogte van de vorderingen en de planning van de werkzaamheden. Wanneer er tussendoor vragen zijn, kunnen bewoners contact opnemen met het sociaal beheer. DUWO krijgt daarbij hulp van de bewonerscommissie en huurdersorganisatie BRES. Zo kunnen bewoners met vragen en opmerkingen ook (laagdrempelig) aankloppen bij BRES.  DUWO houdt tijdens en na afronding van het project nauw contact met de bewonerscommissie en de huurdersorganisatie om signalen snel op te pakken en de werking goed te evalueren.

Gratis zwembadkaartje

De verwachting is dat het hitteprobleem dankzij de aanleg van airconditioning medio augustus opgelost zal zijn. Tot dan is het nog even volhouden als het warm wordt. Als dank voor hun medewerking en geduld kregen de bewoners deze week een verkoelende verrassing in de brievenbus: een dagje gratis zwemmen in zwembad De Vliet.

 

Deel deze pagina