Geen objecten gevonden

Het laatste nieuws: brand Krelis Louwenstraat

23-08-2021

De meeste bewoners weer thuis

Afgelopen vrijdag is de studentenflat aan de Krelis Louwenstraat ontruimd na een brand op de achtste verdieping. De meeste bewoners konden diezelfde avond nog naar huis, maar de bewoners van de achtste verdieping en enkele andere bewoners kunnen helaas nog steeds niet terug. Tot dinsdagochtend kunnen zij op kosten van DUWO een hotelkamer boeken tot €100 per nacht. Vandaag krijgen ze per mail meer informatie over herhuisvesting voor na dinsdag. 

Veiligheid & herstelwerkzaamheden

De politie heeft snel na de brand bekend gemaakt dat er sprake is van brandstichting. Zij zijn een groot onderzoek gestart en we hopen dat de dader snel gevonden wordt. In de tussentijd heeft DUWO de brandwacht en beveiliging ingeschakeld die dag en nacht in en rond het pand lopen. Ook medewerkers van de politie en gemeente zijn regelmatig in het pand aanwezig voor inspecties en controles.

Tijdens de ontruiming zijn er helaas ook spullen gestolen uit enkele woningen. Ook daar doet de recherche ook onderzoek naar. Bewoners die spullen missen kunnen zich bij de politie melden. We doen hierbij ook nogmaals een oproep aan iedereen die een tip heeft over de dader: meld je bij de politie. Dit kan allemaal via 0900-8844. Ook anoniem kunnen bewoners een melding doen via 0900-7000 www.meldmisdaadanoniem.nl

De herstelwerkzaamheden zijn momenteel in volle gang. De veiligheid in het pand heeft de hoogste prioriteit hierbij. Glas is geruimd, vluchtwegen zijn vrijgemaakt van puin, kapotgeslagen deuren worden herstelde en sloten vervangen zodat alle woningen weer afsluitbaar zijn. Bewoners kunnen hier wat geluidsoverlast van ervaren.

In gesprek met DUWO & slachtofferhulp

DUWO wil op korte termijn met de bewoners in gesprek om te kijken hoe zij tegen de veiligheid van het pand aankijken en wat DUWO daarin kan betekenen. Na het regelen van de praktische zaken, zoals het herhuisvesten van bewoners en herstelwerkzaamheden, ontvangen bewoners hier een uitnodiging voor.

Bewoners die het erg moeilijk hebben en op wie de brand een grote impact heeft gemaakt, zijn door DUWO gewezen op slachtofferhulp (www.slachtofferhulp.nl).

 

Deel deze pagina