Welkom Over DUWO DUWO Nieuws Het laatste nieuws

Grote studentencomplexen krijgen studentomaten

Leestijd: 2 min

Snacks, frisdrank, fietslampjes, regenponcho’s, condooms, internetkabels, aanstekers… Vanaf nu in de Studentomaat bij DUWO!

In Delft worden ze deze week al geplaatst, maar vanaf volgende week krijgt ook een aantal grote studentencomplexen in Amsterdam, Den Haag, Leiden en Wageningen Studentomaten, superautomaten met een handig aanbod voor de drukbezette student van nu. Wie hongerig thuiskomt na een lange dag college, kan even een snackje kopen (het merendeel voor één euro). Fietslampje kapot als je ’s avonds op pad moet? Voor twee euro biedt de automaat er een aan. En de Accommodatestudent van ver die bij aankomst zonder internetkabel zit, vindt er voor vijf euro een in de Studentomaat. De betaling gaat contactloos met vele betaalmethoden.  

Eerst op proef

DUWO plaatst de automaten vooralsnog op proef. Als ze een succes zijn, kunnen er meer komen. De superautomaten of ‘vending machines’ zijn een idee van twee voormalige studenten, Jurriën Aalbers en Brian de Groot. Ze begonnen al tijdens hun studie met een klein bedrijfje dat de Studentomaten aan studentenpanden leverde. Het bleek een groot succes. Inmiddels staan er Studentomaten in studentencomplexen in Groningen, Utrecht, Wageningen, Ede en Nijmegen. Het bedrijf van de twee, DGA Vending, zorgt ervoor dat de klant geen enkel omkijken naar de apparaten heeft. Plaatsing, onderhoud en reparaties, vullen, legen en een 24/7 paraatheid bij vragen en storingen vallen onder de service. De voorraad kan op afstand worden bijgehouden en het aanbod kan op verzoek worden aangepast. 

Studentomaatjes?

Overigens zijn de aangeboden snacks en frisdranken vooralsnog niet bijster gezond. Een andere studentenhuisvester die de automaten eerder liet plaatsen, kreeg daar bijvoorbeeld opmerkingen over. Maar als blijkt dat  studenten graag gezondere snacks willen, dan kan de aanbieder die ook leveren. Dus wie weet kun je uit onze Studentomaten straks wel Studentomaatjes trekken…

Nieuwsoverzicht