Geen objecten gevonden

Gemeente, studenten en DUWO op één lijn wat betreft belang brandveiligheid Uilenstede

03-12-2021

De gemeente Amstelveen en de Vereniging Bewoners Uilenstede (VBU) hebben onlangs van DUWO een rondleiding gekregen op Uilenstede om te zien welke maatregelen de studentenhuisvester heeft genomen om de brandveiligheid in de flats te vergroten. Wethouder Herbert Raat en de studenten zijn blij om te zien dat de werkzaamheden op schema liggen en bedanken DUWO voor de inzet.

 

Na een brand in een van de torenflats afgelopen februari is het DUWO gelukt om de rookmelders voor de start van het nieuwe collegejaar te plaatsen. De overige maatregelen, die uiterlijk 31 december 2021 afgerond moeten zijn, liggen op schema. De gemeente was hier nauw bij betrokken. “We zijn heel tevreden met wat DUWO ons tijdens het werkbezoek heeft laten zien en met de snelheid waarmee ze het hebben opgepakt”, zegt wethouder Herbert Raat (handhaving en vergunningen). “Voor ons is het allerbelangrijkste dat de studenten, inwoners van Amstelveen, veilig kunnen wonen. Als de studenten tevreden zijn, zijn wij dat ook. Wat dat betreft zitten we nu op één lijn met DUWO.”

Bewustwording

Goede brandveiligheidstechniek is van levensbelang, maar het zorgen voor een veilige woonomgeving is ook een gezamenlijke verantwoordelijkheid. “Wat DUWO betreft is het nu ook belangrijk dat de bewustwording voor brandveiligheid bij onze bewoners verder vergroot wordt. We zijn daarom ook blij met de toezegging van de VBU, de gemeente en brandweer om samen op te trekken, onder andere met voorlichting en brandveiligheidsacties”, aldus Barend Kuenen (bestuurslid DUWO).

VBU

Van de VBU waren voorzitter Laura Dijksma, Myrthe Rikkelman en Marlou Bommer aanwezig bij het werkbezoek. Ook zij zijn tevreden met wat er is bereikt. “Na een stroeve start van de werkzaamheden is de VBU enorm blij met de inhaalslag die DUWO de afgelopen tijd heeft gemaakt. Wij hebben er goed vertrouwen in dat binnenkort alle woningen op de campus voldoen aan de brandveiligheidsstandaarden.”

 

Deel deze pagina