Nederlands
Taal / Language
Kies een taal / Choose your language
Welkom Over DUWO DUWO Nieuws Het laatste nieuws

Gemeente en aannemer schenken studenten Leidse Schans schaakspullen

Leestijd: 2 min

Studenten op de campus Leidse Schans kregen ter ere van de afronding van de laatste bouwfase schaaktafels en een schaakspel van de gemeente Leiden en de aannemer. Studentbeheerder Rudi Speckens nam een en ander namens alle studenten in ontvangst. Hieronder doet hij verslag.

“Campus De Leidse Schans is al een tijdje bewoond, maar stond nog wel eens bekend als een bouwplaats. Door Gemeente Leiden en Aannemingsbedrijf Van der Meer B.V. is flink gewerkt aan de inrichting van de openbare ruimte. Afgelopen maandag 10 mei was de officiële oplevering van Fase 2, de projectnaam vanuit de bouw.

Bewoners van de steeds groener wordende campus hebben dan nu ook de beschikking over een buitensport accommodatie én twee schaaktafels. De schaaktafels zijn door de gemeente en de aannemer aan alle bewoners geschonken. Tijdens een kleine ceremonie hielden  wethouder Fleur Spijker van Duurzame Verstedelijking, Ruimte en Wonen en projectleider Edgar van der Meer een kleine toespraak over het proces van de bouw. Het DUWO-studentbeheer op de Leidse Schans nam namens alle studenten op de campus symbolisch één set schaakstukken in ontvangst. Met de schaaktafels en het schaakspel kunnen de  studenten behalve aan buitensport nu ook aan denksport in de buitenlucht doen.

Het gras moet nog een beetje groeien. Nog een goede regenbui en een beetje warmer weer, dan is de campus helemaal groen.”

 

 

Nieuwsoverzicht