Geen objecten gevonden

Geen internationals voor tweede semester

27-01-2021

DUWO verwacht nauwelijks buitenlandse studenten te huisvesten voor het tweede semester. Voor hen bestemde woningen zullen daarom voor tijdelijke verhuur worden aangeboden.

Opnieuw gooit de coronapandemie roet in het eten voor de studieplannen van internationale studenten. Vorig jaar ging de eerste lockdown pas na het begin van het tweede studiesemester in. Een deel van de al gearriveerde studenten vertrok toen eerder of later weer naar huis. Voor het aanstaande tweede semester, dat midden in de huidige lockdown valt, verwacht DUWO nauwelijks buitenlandse studenten. Universiteiten bieden geen exchange programma’s meer aan, luchtruimen zijn dicht en er gelden strenge restricties bij binnenkomst in Nederland. Internationales bachelors en masters volgen online colleges, al vanaf het eerste semester of beginnen daar in het  het tweede mee. DUWO gaat daarom door met tijdelijke verhuur van voor internationale studenten bestemde woningen aan Nederlandse studenten via de zogenaamde Direct Offers.

Volgend studiejaar

De verwachting is dat er volgend jaar wel een zeer grote instroom van studenten uit het buitenland zal zijn vanwege de lopende vaccinatieprogramma’s, toekomstige mogelijkheden om weer te reizen, een inhaaleffect bij online studenten die alsnog komen en een mogelijk effect door de Brexit, waardoor buitenlandse studenten die niet in Engeland terecht kunnen wellicht naar Nederland komen.  

Deel deze pagina