Welkom Over DUWO DUWO Nieuws Het laatste nieuws

Frisse Gedachtes: studenten helpen studenten

Leestijd: 1 min

De universiteiten en hogescholen zijn weer open, maar dat betekent niet dat elke student meteen van de grote coronadip is genezen. Een nieuw initiatief vanuit studenten wil lotgenoten die het moeilijk hebben helpen. Het online platform Frisse Gedachtes organiseert van alles om eenzaamheid en somberte onder studenten tegen te gaan.

Via Frisse Gedachtes kunnen studenten bijvoorbeeld anoniem chatten met psychologiestudenten die als buddy optreden (en die als student immers in dezelfde situatie zitten). Verder organiseert het platform ‘walks’ waarbij studenten willekeurig aan elkaar worden gekoppeld en al wandelend kunnen uitwaaien en bijpraten. En dan zijn er nog lokaal georganiseerde activiteiten, zoals lezingen, workshops, interactieve seminars en meet ups die allemaal over studentenwelzijn gaan. Bij echt ernstige klachten wordt doorverwezen naar professionele hulpverleners.  

Op de website (https://www.frissegedachtes.nl/) kun je anoniem een account aanmaken en contact maken met een buddy of je aanmelden voor de andere activiteiten. Je kunt zelf een buddy kiezen die het best bij je past. De ‘walks’ worden lokaal gehouden. Een kleine 6.000 studenten gingen je al voor. Alle activiteiten zijn gratis.

Het initiatief wordt ondersteund door een twintigtal universiteiten en hogescholen.

 

Nieuwsoverzicht