Welkom Over DUWO DUWO Nieuws Het laatste nieuws

Flanorpad in Leiden wordt gerenoveerd en verduurzaamd

Leestijd: 2 min

Een Leids studentencomplex uit de jaren zestig wordt gerenoveerd en verduurzaamd: Flanorpad, met 250 kamers in vier woontorens. Momenteel worden de voorbereidingen getroffen voor de aanpak van het complex, dat daarmee ook meteen gasvrij wordt.

 

Bij het ingrijpende project wordt het complex onder meer intern verbeterd, wordt de buitenschil vervangen, komt er aansluiting op de stadsverwarming en worden zonnepanelen aangebracht. Daarmee worden in één keer 240 woningen van het gas afgehaald en is Flanorpad (met een energielabel A) straks transitiegereed voor de overgang naar CO2-neutraal, volledig volgens de duurzaamheidsambities. Tegelijkertijd wordt ook de brandveiligheid op een hoger niveau gebracht.

Bewoners verhuizen tijdelijk

Het werk wordt per toren uitgevoerd. Omdat de bewoners tijdens de grote klus niet in hun woningen kunnen blijven, wordt een sociaal plan gemaakt. Vooruitlopend op dit project heeft een aantal bewoners een tijdelijk contract aangeboden gekregen dat eindigt op het moment dat de werkzaamheden starten. In het social plan worden met de andere bewoners afspraken gemaakt over de tijdelijke huisvesting en een vergoeding. In de laatste maanden van dit jaar wil DUWO beginnen met de uithuizing van de bewoners, zodat de renovatie in de eerste maanden van 2023 kan beginnen. Na zes maanden kan de eerste toren worden opgeleverd en kunnen bewoners daar terugkeren.  

 

Nieuwsoverzicht