Geen objecten gevonden

Feestje voor start nieuwbouw Kolffpad

07-10-2021

DUWO begint in oktober in Leiden met de nieuwbouw van studentencomplex Kolffpad. Voor het eerst in lange tijd (sinds de lockdowns) kan dat ook weer feestelijk worden gevierd. Voor het Kolffpad konden woensdag de slingers uit de kast onder toeziend oog van onder meer de vertegenwoordigers van de Universiteit Leiden en de gemeente.

Kolffpad wordt een groot duurzaam studentencomplex met 289 zelfstandige studentenwoningen. Het wordt gebouwd op een locatie van de Universiteit Leiden in Schilperoortpark, middenin de groene, parkachtige campusomgeving van het Bio Science Park.

Het gebouw wordt – in aansluiting op de rest van het gebied - vanuit natuurinclusief oogpunt gebouwd. Dat betekent vooral veel toepassingen voor klimaatadaptatie en biodiversiteit. Zo wordt het pand voorzien van groene gevels en een groendak, dat voor buffering van regenwater, luchtzuivering, koeling van de omgevingstemperatuur en biodiversiteit zorgt. Het groendak krijgt insectenhotels en in de gevels komen nestkasten voor vogels en vleermuizen. Verdere duurzaamheidsmaatregelen zijn: hoge isolatiewaarden, energiezuinige ventilatie, zonnepanelen en aansluiting op het stadsverwarmingsnetwerk (gasvrij).

Met input van studenten

Drie mooi ingerichte gemeenschappelijke ruimtes, waaronder een studiecafé en een game & playroom, zorgen voor veel mogelijkheden voor studeren en ontspannen. Ze worden ingericht met input van studenten die in workshops konden aangeven wat ze belangrijk vinden: vooral geschikte ruimte om te studeren in combinatie met veel inventaris voor spelletjes, goed verplaatsbare meubels en goede koffie.

Ontwerp en bouw

Het plan voor Kolffpad is ontworpen door Klunder Architecten uit Rotterdam. De bouw wordt uitgevoerd door Waal Bouw en is naar verwachting medio 2023 afgerond.

Deel deze pagina