Nederlands
Taal / Language
Kies een taal / Choose your language
Welkom Over DUWO DUWO Nieuws Het laatste nieuws

Eerste woningen Meelfabriek in Leiden in verhuur

Leestijd: 1 min

DUWO is begonnen met de verhuur van de eerste woningen op het terrein van de herontwikkelde Meelfabriek in Leiden. Wonen op een bijzondere locatie…

In de afgelopen anderhalf jaar werden hier 58 verschillende soorten woningen gebouwd, waaronder veel meerkamerwoningen. Het gaat om enkele studio’s en tweekamerappartementen, 52 driekamerappartementen en zelfs een vierkamerappartement. Huurprijzen liggen tussen €539 en €727 (inclusief servicekosten, tv en internet) en met mogelijkheid voor huurtoeslag. Voor die huurprijzen kunnen studenten dus in een meerkamerappartement op een bijzondere locatie aan de rand van het centrum wonen.

De Meelfabriek, is een voormalig industrieel complex uit 1884 (waar in het verleden inderdaad een meelfabriek stond, een van de grootste van Nederland zelfs) dat wordt herontwikkeld door verschillende partijen, waarvan DUWO er een is. De studentenwoningen zijn het eerste nieuwbouwproject op het terrein. Verder komen er onder meer een woontoren, lofts, ruimte voor bijzondere bedrijven, een parkeergarage, een tuin en een hotel.

Eind oktober gingen de eerste 18 woningen in verhuur. Vanaf half november volgt de rest.

Nieuwsoverzicht