Geen objecten gevonden

Een leuke start voor internationale studenten

08-09-2021

De instroom van internationale studenten in de verschillende steden heeft inmiddels voor een groot deel plaatsgevonden. Gelukkig zien we weer meer internationale studenten naar Nederland komen en ziet de wereld er ook een beetje anders uit. Daar waar er vorig jaar niks kon, zijn er nu weer mogelijkheden om de nieuwe studenten beter te laten ‘landen’ in Nederland. Daarnaast is algemeen onderkend dat aandacht voor het welzijn van studenten en internationale studenten in het bijzonder, ook na het coronatijdperk belangrijk zal blijven. Daarom is het erg fijn dat er op dit gebied, binnen de richtlijnen, weer leuke activiteiten kunnen plaatsvinden.

Base Festival

Delftse internationale studentenverenigingen organiseerden in dit kader het BASE Festival. Met het evenement willen ze internationale studenten een warm welkom in Nederland heten en ze een eerste zetje geven om kennis te maken met internationale en Nederlandse studenten, te kijken wat de verenigingen, Delft, en het studentenleven in Nederland te bieden hebben.

Onder het genot van hapjes, drankjes en muziek vanaf twee livepodia, konden de net gelande studenten kennismaken met verschillende activiteiten. Elke internationale studentenvereniging had een eigen kraampje, er waren een silent disco, een rodeostier, kookworkshops en nog veel meer. Op deze manier konden de internationals bepalen of er een Delftse studentenvereniging voor hen tussen zit en ook nieuwe Nederlandse vrienden maken.

Met toestemming van de Gemeente

De gemeente Delft heeft toestemming gegeven om maximaal 750 bezoekers toe te laten op het Professor Schermerhornplein. Alle kaartjes waren uitverkocht. De COVID-voorschriften werden daarbij ook opgevolgd. Alle bezoekers moesten een negatieve coronatest of vaccinatiebewijs overleggen.

Een goed begin…

Hopelijk is dit een mooie eerste stap voor de internationals om alles uit hun tijd in Nederland te halen en draagt het bij aan het maken van lange vriendschappen en het uitwisselen van kennis en cultuur.

 

Deel deze pagina