Welkom Over DUWO DUWO Nieuws Het laatste nieuws

E-zine van VSNU over studentenwelzijn

Leestijd: 2 min

De Vereniging van Universiteiten VSNU verzamelt initiatieven van universiteiten en studenten, pilots en wetenschappelijke inzichten over studentenwelzijn in een online magazine. Het staat sinds kort online.

De VSNU komt met het initiatief omdat studentenwelzijn juist nu in corona-tijd een belangrijk aandachtspunt en een essentieel element van inclusief Hoger Onderwijs is. Veel studenten ervaren meer dan voorheen dat het moeilijk is hun motivatie vast te houden, zij ervaren stress of voelen zich eenzaam.

Goede balans studie en ontspanning

De VSNU onderstrepen het belang van studentenwelzijn en proberen zo goed mogelijk zorg te dragen voor alle studenten die extra ondersteuning of begeleiding nodig hebben. Hierbij is speciale aandacht voor studenten met een functiebeperking of een chronische ziekte. Maar er is ook ondersteuning mogelijk voor studenten die bijvoorbeeld kinderen hebben of mantelzorg verlenen. En er is extra aandacht voor de mentale gezondheid van studenten. Een goede balans tussen studie en ontspanning is daarbij cruciaal.

E-zine met de laatste ontwikkelingen

De VSNU geeft in het e-zine  (https://www.vsnu.nl/studentenwelzijn/) een overzicht van de best practices van onze universiteiten van dit moment. Van tips voor studenten tot aan een overzicht van ondersteunende diensten en studentenwelzijnbeleid en pilots met bijvoorbeeld sneltesten. Het e-zine is met nadruk een momentopname. Zeker in deze coronatijd blijven de activiteiten rond studentenwelzijn zich ontwikkelen. Het is de bedoeling dat de goede voorbeelden worden aangevuld vanuit de dagelijkse praktijk van de universiteiten van Nederland.

Je kunt alle initiatieven, tips en inzichten vinden via https://www.vsnu.nl/studentenwelzijn/

Nieuwsoverzicht