Welkom Over DUWO DUWO Nieuws Het laatste nieuws

DUWO wil studentencomplex in Deventer aankopen

Leestijd: 2 min

In Deventer ondertekende DUWO onlangs een voorovereenkomst met Nijhuis Bouw uit Rijssen voor de aankoop van een nog te bouwen complex met 88 studentenwoningen aan de Kop van de Handelskade.

 

Aan de Kop van de Handelskade wordt een locatie met voormalige lege bedrijfs- en kantoorpanden herontwikkeld tot een levendig gebied met een mix van sociale huurwoningen, studentenwoningen, appartementen, kantoorruimte en horeca rond een binnenplein. Het gebied ligt vlakbij de Saxion Hogeschool, het station en het historische centrum van Deventer. DUWO wil hier de 88 studentenwoningen aankopen. Het gaat om kleine zelfstandige studio’s, die worden gebouwd volgens het DUWO-Programma van Eisen voor studentenhuisvesting. Bij de ondertekening van de voorovereenkomst was ook de Deventer woningcorporatie Rentree betrokken. Die wil in een naast het studentencomplex gelegen gebouw ca. 80 sociale huurwoningen aankopen.

Vervanging

De aankoop van DUWO is bedoeld als toekomstige vervanging voor bestaand bezit dat minder geschikt is voor studenten. Het gaat om woningen in een viertal oudere complexen die zullen worden verkocht. De aan te kopen nieuwbouw aan de Kop van de Handelskade is voor DUWO kwalitatief een mooie verbetering en aanvulling op   het huidige bezit in Deventer. Ze heeft hier – behalve veel kleinere studentenpanden – sinds eind 2019 ook een nieuwbouwcomplex aan de Scheepvaartstraat in het Havenkwartier (139 woningen).

Planning: klaar in 2025

Het aan te kopen complex aan de Kop van de Handelskade krijgt negen bouwlagen, een common room, een (brom)fietsstalling en een wasserette en is ontworpen door architectenbureau de Zwarte Hond uit Groningen. De start van de bouw staat vooralsnog gepland voor het tweede kwartaal van 2023 en de oplevering voor het eerste kwartaal van 2025.

Heleen de Vreese, voorzitter van de Raad van Bestuur DUWO, ondertekende de overeenkomst namens DUWO. Op de foto de vertegenwoordigers van alle partijen bijeen. Op de achtergrond de kantoorpanden die plaats gaan maken voor de nieuwbouw.

 

Nieuwsoverzicht