Geen objecten gevonden

DUWO tekent overeenkomst met drie bedrijven voor stroomversnelling verduurzaming

17-07-2023

DUWO wil de komende jaren in flink tempo de bestaande woningvoorraad verduurzamen en daarmee ook alle complexen met een E, F of G-label wegwerken. Op 17 juli is daarom met drie bouw- en onderhoudsbedrijven een raamovereenkomst getekend. Samen gaan we die verduurzaming in een stroomversnelling brengen.

“We willen in hoog tempo alle panden met een slecht energielabel verduurzamen” zegt Boude Stellinga, Adjunct Directeur Renovatie en Verduurzaming. “Dat is belangrijk om de CO2-uitstoot te beperken en zo een bijdrage te leveren aan de bestrijding van klimaatverandering. Maar het is ook belangrijk voor de betaalbaarheid van de kamers voor onze studenten, omdat zo de energielasten kunnen worden beperkt.” DUWO gaat samenwerken met SW Vastgoedverbetering, Coen Hagedoorn Bouw en Willems Vastgoedonderhoud. Het zijn partijen die zich vooral op onderhoud, verduurzaming en renovatie focussen. Op 17 juli zijn de raamovereenkomsten getekend.

DUWO wil langere tijd samenwerken met deze partijen. Het is namelijk de bedoeling per jaar tot 2029 zo'n tien tot twintig complexen te verduurzamen. Daarvoor is het nodig gelijktijdig meerdere complexen aan te pakken. De focus ligt op het reduceren van de warmtevraag door te isoleren. Ook wordt er op gelet dat de complexen na de aanpak klaar zijn voor de energietransitie. Dat wil zeggen dat als we van het gas af moeten er op dat moment ook kan worden overgestapt naar een duurzame energievoorziening.

Studenten blijven tijdens de werkzaamheden in hun woning. De overlast wordt zo veel mogelijk beperkt. Als het zo uitkomt zullen ook noodzakelijke onderhoudswerkzaamheden worden meegenomen in de projecten.

Deel deze pagina