Geen objecten gevonden

DUWO-studentenhuizen creatief met verf in coronatijd

14-05-2020

In DUWO-studentenhuizen wordt in coronatijd druk geverfd. Om het thuis zitten te verlichten en de verveling creatief te lijf te gaan, bood de studentenhuisvester studentenhuizen een verfpakket aan. Heel veel huizen namen het aanbod met beide handen aan en gingen aan de slag. Inmiddels heeft DUWO 250 verfpakketten uitgereikt. Er wordt nog steeds druk geverfd. Begin juni worden er ook nog prijzen uitgereikt: in elke stad één ‘deep clean’ voor het winnende studentenhuis.

Nu iedereen vanwege het coronavirus veelvuldig thuiszit, betekent dat ook voor velen: niets doen, en dat, zo zeggen psychologen, bevordert de creativiteit. DUWO wil haar huurders graag helpen om de zinnen te verzetten, creativiteit om te zetten in actie en hen een hart onder de riem steken. Het is tenslotte niet makkelijk om met een aantal mensen in een studentenhuis alle lockdownregels feilloos te volgen. “En juist in studentenhuizen doen bewoners heel erg hun best,” zeggen DUWO-bestuurders Heleen de Vreese en Barend Kuenen. “Ze blijven zoveel mogelijk binnen en er worden bijvoorbeeld roosters gemaakt om boodschappen te doen en gespreid bezoek te ontvangen. Er zijn zelfs studentenhuizen die hulp voor ouderen organiseren. Dus zie deze verfactie ook als een compliment van onze kant.”


Veel animo

Het aanbod werd gedaan aan studentenhuizen, waarin huisgenoten samen hun gemeenschappelijke huiskamer, fusie, keuken of gang eens een goede verfbeurt wilden geven. De bewoners konden zelf een kleur kiezen. In het pakket zit alles om onmiddellijk aan de slag te gaan: emmer, verfrooster, kwasten, rollers, afplaktape, afdekfolie, schoonmaakmateriaal en uiteraard de gewenste verf. Vooral in de DUWO-steden met de meeste studentenhuizen was het animo groot. Vele tientallen huizen in Amsterdam, Delft en Leiden doen mee. Maar ook in Den Haag en Deventer haakten studentenhuizen aan bij de actie. De pakketten werden, op gepaste afstand, afgeleverd door beheerders.


‘Deep clean’ voor winnaars

Inmiddels is de aanmelding voor de actie gesloten. Alle 250 beschikbare verfpakketten zijn vergeven. In sommige studentenhuizen zijn ze al klaar met schilderen en in andere zijn ze nog bezig. De eerste resultaten zijn veelbelovend. Er zijn studentenhuizen die met de verfactie de boel even flink hebben opgefrist. Andere huizen werden door de actie nog eens extra geïnspireerd om, deels met eigen middelen, zelfs artistieke schilderingen op muren van hun gemeenschappelijke ruimte aan te brengen. In alle gevallen wordt het initiatief zeer gewaardeerd.
Straks is er ook een prijs te winnen. Veel studentenhuizen zullen naar verwachting tot begin juni bezig zijn met schilderwerk. Ze kunnen foto’s insturen van ‘before’ en ‘after’ de verfklus. Uit alle inzenders wordt in elke stad via loting een winnaar getrokken. Die wint een ‘deep clean’ van de gezamenlijke woonkamer en keuken in het huis, uiteraard wel uit te voeren na verdere versoepeling van de coronamaatregelen.

Deel deze pagina