Geen objecten gevonden

DUWO-pand podium voor Leidse Hofjesconcerten

14-09-2021

Muziek in een DUWO-pand in Leiden! Het Sint Salvatorshofje een van de locaties voor de Leidse Hofjesconcerten die op 18 en 19 september in Leiden worden gehouden. De populaire concerten konden vorig jaar door corona niet doorgaan. Nu weer wel en bovendien met een zeer uitgebreid programma.

De Leidse Hofjesconcerten worden uitgevoerd in – uiteraard - Leidse hofjes, maar ook in verschillende kerken en andere monumentale panden. Het programma is enorm gevarieerd en biedt alle mogelijke soorten muziek: onder meer een keur aan klassiek, jazz, opera, filmmuziek, wereldmuziek, zigeunermuziek, levenslied, salsa en andere Zuid-Amerikaanse muziek, zigeunermuziek, country blues en Americana.

Spaanse muziek

De concerten in het DUWO-pand, de Sint Salvatorshof aan de Steenstraat 17, zijn op zaterdag 18 september om 12.00 uur, 14.30 uur, 12.55 uur en 15.25 uur. Op het programma staat temperamentvolle Spaanse muziek voor cello en gitaar van onder meer Francisco Tárrega, Manuel de Falla, Isaac Albéniz en Pablo Casadó. De werken worden uitgevoerd door cellist Joachim Eijlander en gitarist Izhar Elias, winnaar van de Nederlandse Muziekprijs.

Het programma van de vele concerten op beide dagen is te vinden op https://www.leidsehofjesconcerten.nl/. Daar zijn ook de tickets te bestellen.

De Sint Salvatorshof is een van de weinige rooms-katholieke hofjes in Leiden. De veertien huisjes en een poortwoning werden in 1636 gebouwd voor weduwen en ongetrouwde vrouwen. In 1978 werden ze verbouwd tot studentenhuisvesting.  

 

Deel deze pagina