Welkom Over DUWO DUWO Nieuws Het laatste nieuws

DUWO ondertekent overeenkomst Brandveilig Wonen in Amsterdam

Leestijd: 1 min

Samen met andere woningcorporaties heeft DUWO met Brandweer Amsterdam-Amstelland de Intentieovereenkomst Brandveilig Wonen ondertekend. De partijen geven daarmee aan zoveel mogelijk samen te werken om brandveiligheid, brandveiligheidsbewustzijn en zelfredzaamheid van bewoners te verhogen.

In 2015 en 2018 zijn in Amsterdam eerdere Intentieovereenkomsten voor samenwerking bij brandveiligheid afgesloten tussen de brandweer en verschillende woningcorporaties. Vanwege de goede ervaringen met die samenwerking en de geboekte resultaten werd de overeenkomst geactualiseerd en onlangs opnieuw afgesloten.  DUWO doet voor het eerst mee. De andere deelnemers zijn Lieven de Key, Rochdale, de Alliantie, Ymere, Eigen Haard, Stadsgenoot en een tweede nieuwkomer, Woonzorg NL.

Trainingen

Sinds de eerste overeenkomst werd ondertekend hebben via Brandweer Amsterdam-Amstelland onder meer honderden corporatiemedewerkers trainingen over brandveiligheid gehad, zochten de partijen elkaar veelvuldig op voor de gezamenlijke aanpak van brandveiligheidskwesties, werd samen aan bewonersinformatie gewerkt en werden gezamenlijke acties met bewoners gehouden om goederen uit opslagruimten en vluchtroutes te verwijderen.
De nieuwe overeenkomst is aangepast en ‘toekomstproof’ gemaakt, zodat die aansluit op de huidige maatschappelijke ontwikkelingen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan: langer thuis wonen voor verminderde  zelfredzaamheid, de energietransitie en klimaatadaptatie.

 

Nieuwsoverzicht