Geen objecten gevonden

DUWO ondersteunt De Groene Grachten

25-03-2021

In Delft doen DUWO-studentenhuizen in oude grachtenpanden mee aan Wubbo Ockels’ initiatief De Groene Grachten, een organisatie die zich inzet voor de verduurzaming van grachtenpanden in oude binnensteden en andere historische panden.

De Groene Grachten adviseert en begeleidt processen om uiteenlopende historische panden te verduurzamen. De organisatie werd negen jaar geleden opgericht door industrieel ontwerper Suze Genhem en wijlen astronaut Wubbo Ockels en verduurzaamde in de loop der jaren vele tientallen historische gebouwen: grachtenpanden, kerken, oude boerderijen, scholen en wat al niet meer aan historisch erfgoed. Ook worden workshops en lezingen gegeven over de aanpak van verduurzaming van dit soort panden.

Betaalbare tips

In februari streek De Groene Grachten ook in Delft neer, waar bewoners van grachtenpanden mee konden doen aan een digitale workshop met reële, praktische en betaalbare tips om hun huis te verduurzamen. DUWO besloot om deelnemende huurders te kans te geven die ideeën ook werkelijk uit te voeren. Het ging vooral om kleinere maatregelen om een oud grachtenpand duurzamer te maken. Huurders konden hun investering daarvoor declareren bij DUWO.

DUWO ziet het als een mooi duurzaam initiatief, wat meehelpt aan het eigen beleid om bestaande panden zoveel mogelijk te verduurzamen. Enkele tientallen studenten deden mee en krijgen hun duurzaamheidsmaatregelen vergoed door DUWO.  

Deel deze pagina