Geen objecten gevonden

DUWO koopt 't Hofflants Huys voor ombouw voor studenten

07-11-2018

DUWO gaat 't Hofflants Huys in Voorschoten ombouwen tot 140 studentenwoningen. Met dat doel werd het voormalige verzorgingshuis onlangs aangekocht.

’t Hofflants Huys is aangekocht van Woonzorg Nederland, een woningcorporatie die is gespecialiseerd in seniorenhuisvesting. Omdat het huis niet meer geschikt werd geacht voor ouderenhuisvesting, werden de mogelijkheden voor transformatie onderzocht. Studentenhuisvesting leek de beste bestemming en zo kwam DUWO als geïnteresseerde in beeld.

De 140 zelfstandige en onzelfstandige woningen voor ouderen zijn goed om te bouwen en Leiden heeft voor komende jaren een forse vraag naar studentenhuisvesting. Tot 2025 groeit het aantal studenten er met bijna 3.400, zo is de prognose. ’t Hofflants Huys ligt tamelijk gunstig voor studenten: weliswaar buiten Leiden, maar nog geen kwartier fietsen van de universiteit en vlak naast treinstation De Vink.

DUWO wil in het eerste kwartaal van 2019 met de verbouwing beginnen. Bij het begin van het studiejaar 2019-2020 hoopt ze de woningen dan te huur te kunnen aanbieden.  

Deel deze pagina