Geen objecten gevonden

DUWO koopt nog te bouwen Haags complex Verheeskade

27-01-2021

Een nog te bouwen nieuw studentencomplex aan de Haagse Verheeskade is aangekocht door DUWO. Met de nieuwbouw krijgt Den Haag er in 2023 in totaal 520 studentenwoningen bij.

DUWO heeft het aanstaande complex aangekocht van ontwikkelaar Ten Brinke MyBond Verheeskade B.V. Die heeft het plan ontwikkeld in samenspraak met DUWO en conform haar programma van eisen. Het gaat om een toren van 27 verdiepingen met 520 verschillende types zelfstandige studentenwoningen: 424 zogenoemde studettes van 21 m2, 45 studettes van 22 en 23 m2 en 51 studio’s met uiteenlopende afmetingen. De woningen beginnen op de eerste verdieping; op de begane grond komen commerciële ruimten.

Daktuinen

Behalve een fietsenstalling en wasserette krijgt het complex twee common rooms (gemeenschappelijke ruimten). Bijzondere voorzieningen zijn de twee gezamenlijke daktuinen op de toren. Ook wordt onderzocht of een beschikbare binnenruimte, die nog geen functie heeft, mogelijk kan worden ingericht als klimhal.

De studentenwoningen zullen vooral worden bewoond door studenten van de nabijgelegen Haagse Hogeschool en de Universiteit Leiden. De gemeente Den Haag kan met de komst van de toren aan de Verheeskade de campus bij de Haagse Hogeschool en Station Hollands Spoor uitbreiden.

Inmiddels is de aanvraag voor de omgevingsvergunning voor het project ingediend. De start van de nieuwbouw is vooralsnog gepland in het tweede kwartaal van 2022. De verwachte oplevering zou dan eind 2023 zijn.  

Deel deze pagina