Geen objecten gevonden

DUWO koopt Haags complex om het voor studenten te behouden

10-02-2022

DUWO heeft het Haagse studentencomplex Harderwijkstraat aangekocht om het te behouden als studentenhuisvesting. Het gaat om een pand met 155 woningen dat al jaren wordt beheerd en verhuurd.

Met de aankoop het studentencomplex wil DUWO vooral zorgen dat de betaalbare woningen blijvend beschikbaar blijven voor Haagse studenten. Sinds 2016 wordt het pand gehuurd van de eigenaar, een belegger. Het voormalige verzorgingshuis werd eerder in samenwerking met DUWO zelf omgebouwd tot 155 studentenwoningen en sinds die tijd succesvol verhuurd aan studenten die studies volgen aan de nabij gelegen sportcampus Zuiderpark. Het huurcontract met de eigenaar loopt echter in de zomer af. Als DUWO het gebouw niet aankoopt, is de kans groot dat de eigenaar met een andere partij in zee gaat die het aanwendt voor aan andere doelgroep. Daarmee zou Den Haag 155 betaalbare  studentenwoningen verliezen.

De stad heeft momenteel al een tekort van 1.300 studentenwoningen. Met de toenemende groei van het aantal studenten wordt tot 2029 een vraag van 5.500 woningen extra verwacht. Het afgelopen studiejaar groeide het aantal studenten in Den Haag met 5%. Momenteel zijn er bijna 33.000 studenten in de stad.

Deel deze pagina