Welkom Over DUWO DUWO Nieuws Het laatste nieuws

DUWO koopt grond voor uitbreiding Uilenstede

Leestijd: 2 min

DUWO en de Vrije Universiteit (VU) zijn het eens geworden over de aankoop van grond aan de Laan van Kronenburg in Amstelveen, vlakbij campus Uilenstede. Dankzij de aankoop kan Uilenstede worden uitgebreid met ca. 600 studentenwoningen.

DUWO is al langer betrokken bij plannen voor herontwikkeling van de kantorenlocatie Kronenburg in Amstelveen. Samen met de gemeente Amstelveen en grondeigenaren (waaronder de VU) wordt aan de uitwerking van een gebiedsvisie naar een definitief bestemmingsplan gewerkt. Het is de bedoeling dat de kantorenlocatie verandert in een multifunctioneel woon-werkgebied met in totaal meer dan 2.500 studentenwoningen.

 

De grond die DUWO nu van de VU heeft aangekocht ligt op Laan van Kronenburg 7. Er is daar ruimte voor 400 reguliere woningen en 200 woningen voor internationale studenten. DUWO heeft eerder al aangegeven die woningen te willen ontwikkelen. De vraag naar studentenwoningen in en rond Amsterdam blijft ook volgens de laatste prognoses onverminderd groot en DUWO wil campus Uilenstede graag uitbreiden. Voor aankoop van de locatie was echter ook toestemming nodig van de Autoriteit wonen. Die werd onlangs gegeven, waardoor, mede dankzij goede samenwerking met de VU, de grond kon worden verworven.

Het is nu wachten op een definitieve vaststelling van het bestemmingsplan voor Kronenburg. DUWO hoopt dat ook dat snel rondkomt, want dan kan er worden gebouwd.

Nieuwsoverzicht