Geen objecten gevonden

DUWO kan in Almere aan de slag

27-01-2021

De gemeenteraad van Almere ging onlangs akkoord met de ontwikkeling van een studentencampus in de stad met DUWO als ‘preferred partner’. Daarmee kan de uitwerking van plannen voor 1.500 studentenwoningen beginnen.

 

De gemeente Almere wil nabij het centrum van de stad een studentencampus ontwikkelen. Die is bedoeld voor studenten van de twee hogescholen in de stad: Windesheim Flevoland met ruim 3.000 studenten en Aeres Hogeschool met 600 studenten. Daarnaast zouden hier (internationale) studenten van VU en UvA terecht kunnen voor huisvesting. DUWO is al lange tijd betrokken bij de plannen en aangewezen als ‘preferred partner’ voor de campus. Inmiddels is de ontwikkeling van de campus met DUWO als partner ook opgenomen in de concept-prestatieafspraken tussen gemeente en studentenhuisvester. Die zullen binnenkort worden ondertekend. Met het akkoord voor de campus komt het project in een volgende planfase en kan DUWO met de uitwerking aan de slag.

De campus levert een forse uitbreiding van studentenhuisvesting in de regio op. De verwachting is dat er komende jaren, alleen al uit Almere, rond de 6.000 studenten zullen zijn.

 

Deel deze pagina