Geen objecten gevonden

DUWO huisvestte 8.200 nieuwe studenten tijdens zomerperiode

20-09-2023

Het nieuwe studiejaar is weer begonnen en bij DUWO betekent dat: veel nieuwe huurders. Tussen juni en eind augustus komt het gros van de internationale studenten aan en betrekken ook de meeste eerstejaars studenten hun eerste studentenkamer. Bij DUWO vonden in die periode een kleine 8.200 nieuwe studenten onderdak.

De nieuwe huurcontracten werden afgesloten in alle plaatsen waar DUWO woningen heeft: Amsterdam e.o., Delft, Den Haag, Leiden, Wageningen en Deventer. Zo kreeg Amsterdam 3.235 nieuwe DUWO-huurders, Delft ruim 2.220, Den Haag circa 1.320 en Leiden ruim 1.315. In Deventer en Wageningen, die samen de kleinste DUWO-vestiging vormen, werden nog eens ruim 90 nieuwe huurders ingeschreven.

Internationale studenten

Driekwart van het aantal nieuwe huurcontracten in genoemde periode was voor internationale studenten: 6.200. Bij de instroom voor het nieuwe studiejaar huisvest DUWO traditioneel vooral internationale studenten, omdat in de zomerperiode het merendeel van de beschikbare woningen voor die doelgroep leegkomt. De internationale exchange en masterstudenten vertrekken immers na een jaar weer, waarna hun woningen worden betrokken door de nieuwe lichting.

 

Deel deze pagina