Geen objecten gevonden

DUWO huisvest in zomerperiode ruim 9.200 nieuwe studenten

12-09-2022

Bij studentenhuisvester DUWO zijn de studenten die voor het aankomende studiejaar een kamer hebben weten te bemachtigen inmiddels grotendeels onderdak. Deze zomerperiode werden in totaal ruim 9.200 nieuwe studenten gehuisvest. De meeste komen uit het buitenland, omdat zij allemaal rond hetzelfde moment arriveren. De Nederlandse studenten komen meer over het jaar verspreid, al ligt ook hier de piek in de zomerperiode.

 

Voor de periode juni tot en met september heeft DUWO in totaal 9.238 nieuwe huurcontracten afgesloten. Het is mogelijk dat er gedurende de maand september nog enkele honderden bijkomen. In dezelfde periode vorig jaar werden 8.895 nieuwe huurders begroet. Er is dus sprake van een stijging van zo’n 350 verhuringen.

De contracten werden afgesloten in alle plaatsen waar DUWO woningen heeft: Amsterdam e.o., Delft, Den Haag, Leiden, Wageningen en Deventer. Zo kreeg Amsterdam ruim 3.630 nieuwe DUWO-huurders, Delft 2.520, Den Haag ruim 1.600 en Leiden 1.360. In Deventer en Wageningen, die samen de kleinste DUWO-vestiging vormen, werden nog eens 120 nieuwe huurders ingeschreven.

Internationale studenten

Circa drie kwart van het aantal nieuwe huurcontracten in genoemde periode is voor internationale studenten: 6.700. (Vorig jaar ging het nog om 6.365 internationals). Bij de instroom voor het nieuwe studiejaar huisvest DUWO traditioneel vooral internationale studenten, omdat in de zomerperiode het merendeel van de beschikbare woningen voor die doelgroep leegkomt. De internationale exchange en masterstudenten vertrekken immers na een jaar weer, waarna hun woningen worden betrokken door de nieuwe lichting.

 

Deel deze pagina