Geen objecten gevonden

DUWO geeft ruimte aan acties regenboogvlaggen, maar veiligheid bewoners staat voorop

24-08-2021

DUWO is verbijsterd door de berichtgeving in het Parool, waarin de suggestie wordt gewekt dat DUWO vlaggen in de gangen verbiedt ‘zodat de rust terugkeert’.  DUWO heeft juist in een recente mail aan alle bewoners de actie die vanuit het stadsdeel is gestart om overal in de wijk regenboogvlaggen op te hangen onder de aandacht gebracht. Maar vanwege het gebleken brandgevaar, adviseert DUWO de bewoners om deze vlaggen voor hun ramen te hangen.

Na de brand afgelopen vrijdag is aan het eind van die middag een schouw gehouden in het gebouw door politie, brandweer, bouw- en woningtoezicht en DUWO. Er is toen nadrukkelijk afgesproken dat het gebouw vrijgegeven kon worden onder bepaalde voorwaarden. Eén van die voorwaarden is dat gangen leeg zouden zijn en dat er ook geen brandbare materialen waaronder vlaggen aanwezig mochten zijn. Een voorwaarde waar DUWO het voor alle duidelijkheid het absoluut mee eens is, omdat de veiligheid van onze bewoners voorop staat en we willen en moeten voldoen aan de regels.

Tegelijkertijd heeft DUWO nadrukkelijk richting de bewoners aangegeven, dat er ruimte genoeg is om regenboogvlaggen in de eigen kamer voor het raam op te hangen. De letterlijke tekst:

‘Misschien hebben jullie het al gehoord, maar er is een initiatief gestart in de wijk om overal in de wijk regenboogvlaggen op te hangen om jullie en de LHBTI gemeenschap een hart onder de riem te steken. Op die manier wil de buurt een statement maken tegen het LHBTI geweld. We steunen dit initiatief van harte. Als je zelf een vlag wil ophangen, vragen we je wel dit op de binnenzijde van je raam te plakken.’

 

Deel deze pagina