Nederlands
Taal / Language
Kies een taal / Choose your language
Welkom Over DUWO DUWO Nieuws Het laatste nieuws

DUWO en Vidomes dragen woningen aan elkaar over

Leestijd: 2 min

De woningcorporaties DUWO en Vidomes bereiden een woningoverdracht voor in Delft: per 30 december neemt DUWO 107 studentenwoningen over van Vidomes en draagt ze 974 deels reguliere woningen over aan haar collega. Huurders van alle betreffende woningen zijn daarvan inmiddels op de hoogte gesteld. Ook de gemeente en de ondernemingsraden en huurdersorganisaties van beide corporaties zijn geïnformeerd.

Het doel van de transactie is een taakoverdracht: voor beide partijen geldt dat de huurders en de woningen in de over te dragen complexen beter passen bij de taak van de nieuwe eigenaar. Zowel Vidomes als DUWO hebben elk een eigen, goed bij hun klantgroep passende manier van werken,  waardoor de nieuwe huurders doelgerichter kunnen worden geholpen. Zo is DUWO een gespecialiseerde studentenhuisvester met alle expertise om de van Vidomes over te nemen studentenwoningen goed te beheren. Vidomes richt zich juist op reguliere huurders, waarmee de huurders van de van DUWO over te nemen woningen gerichtere dienstverlening kunnen krijgen.

Woningen in Tanthof, Voordijkshoorn en Buitenhof

De woningen die DUWO aan Vidomes overdraagt staan in Delft, in de wijken Tanthof, Voordijkshoorn en Buitenhof. De woningen die Vidomes aan DUWO overdraagt liggen in Tanthof. Het gaat hier om woningen aan de Hagedissingel, de Vinkenlaan en het Kreekrugpad.

César Franck- en Lisztstraat

De door DUWO over te dragen woningen in Buitenhof liggen aan de César Franck- en de Lisztstaat. DUWO heeft hier twee grote flats, waarin behalve reguliere woningen (voor ‘gewone’ huurders), ook studentenwoningen zitten. 

Beide bestuurders aan het woord

Vidomes-bestuurder Jacco Maan benadrukt de goede voorbereiding van beide partijen. “We werken al een poos intensief met elkaar samen, en dat verloopt heel prettig. We hebben dan ook écht het gevoel dat we goed beslagen ten ijs komen. We zien ernaar uit om de dienstverlening voor deze nieuwe huurders vanaf 30 december te gaan verzorgen!”

DUWO-bestuurder Barend Kuenen vult aan: “Wij zijn blij dat we zo een bijdrage kunnen leveren aan betaalbaar wonen in Delft. Door deze overdracht zorgen we ervoor dat de sociale woningvoorraad voor de gemeente behouden blijft, inclusief het aantal studentenwoningen. Daarnaast blijven we de komende jaren werken aan uitbreiding door nieuwbouw.”

 

 

Nieuwsoverzicht