Welkom Over DUWO DUWO Nieuws Het laatste nieuws

DUWO en Vastgoed Service recyclen

Leestijd: 2 min

In samenwerking met Vastgoed Service heeft DUWO een recycle-actie opgezet bij de Opaallaan in Hoofddorp. Drie van de acht torens aan de Opaallaan worden gerenoveerd en bij het uithuizen worden hier veel bruikbare spullen achtergelaten. Weggooien is natuurlijk zonde dus hebben Vastgoed Service en DUWO een plan opgesteld om spullen uit de torens te recyclen.

Met de hulp van twee studenten ging de beheerder van DUWO één van de torens in, op zoek naar spullen die nog in goede staat verkeerden en hergebruikt konden worden. Met resultaat! Ze verzamelden maar liefst vier winkelwagens vol met diverse bruikbare spullen, variërend van meubels en apparatuur tot sanitair en verlichting.

Het doel van deze recycle-actie is niet alleen om verspilling tegen te gaan, maar ook om andere studenten te ondersteunen die het financieel niet breed hebben. Door de verzamelde spullen weg te geven aan deze studenten, kunnen zij besparen op kosten bij het inrichten van hun nieuwe woningen en bevorderd het een duurzame levensstijl.

Positief resultaat

Deze samenwerking tussen DUWO en Vastgoed Service heeft verschillende positieve gevolgen met zich meegebracht. Allereerst heeft het de band tussen beide organisaties versterkt. Gezamenlijk hebben de partijen weer een stap gezet in het ontwikkelen van duurzame oplossingen.

Daarnaast heeft de recycle-actie ook geleid dat er sinds april geen nieuwe materialen nodig zijn geweest in de torens. Door gebruik te maken van de achtergebleven spullen uit de gerenoveerde torens, kunnen DUWO en Vastgoed Service kosten besparen en tegelijkertijd een positieve impact hebben op het milieu door het verminderen van afval en het gebruik maken van circulaire materialen

Bovendien heeft dit project ook een educatieve waarde gehad. Eén van de studenten kreeg de kans om voor zijn opleiding tot monteur te oefenen voor zijn examen. In de toren kreeg hij de kans om te oefenen op het onderdeel kitten en demonteren van sanitair.

Het succes van deze actie heeft DUWO en vastgoed Service geïnspireerd om door te gaan met het hergebruiken van spullen uit de andere twee te renoveren torens. Hierdoor kunnen nog meer studenten profiteren van de voordelen van hergebruik, circulariteit en duurzaamheid.

 

 

Nieuwsoverzicht