Geen objecten gevonden

DUWO blijft reparaties zoveel mogelijk doen

09-04-2020

Ook in tijden van corona blijft DUWO reparaties zo veel als mogelijk is, doen. Wel hebben we daarvoor regels opgesteld om de kans op besmetting en de verspreiding van het coronavirus zo klein mogelijk te maken. Hieronder lees je hoe het nu gaat.

We willen ervoor zorgen dat je comfortabel kunt blijven wonen bij ons, zeker nu je meer aan huis gekluisterd bent. Dat betekent ook schadevrij en zonder dingen in je huis die kapot zijn. Daarom kun je reparatieaanvragen gewoon blijven indienen, net zoals je van ons gewend bent. Maar voor als we bij je langskomen, nemen we preventief wel uitgebreide regels in acht, waarbij jouw gezondheid en die van onze collega’s voorop staat.

Hoe werkt het?

Hieronder zie je de manier waarop we tijdens de coronacrisis werken, zodat je weet wat je kunt verwachten:

1. Na een verzoek voor een reparatie probeert een beheerder in eerste instantie slimme manieren van contact te zoeken en een probleem op te lossen zonder je huis te betreden. Als dat niet lukt, vermijdt hij/zij bij aankomst en betreden van de woning zoveel mogelijk contact.

2. Voor het betreden van de woning vraagt de beheerder na of er iemand in het huis aanwezig is die last heeft van verkoudheidsklachten, keelpijn, koorts en/of benauwdheid. In dat geval zal hij/zij de woning niet betreden. Ook niet bij twijfel.

3. De beheerder bepaalt of hij/zij veilig kan werken in een woning.

5. Als één van de bewoners niet wil dat de beheerder binnenkomt, gaat de beheerder niet naar binnen.

6. De beheerder vermijdt tijdens de werkzaamheden zoveel mogelijk contact met de bewoners en past de algemene maatregelen toe: handen wassen voor en na het bezoek, geen handen geven, gebruik van handschoentjes en desinfecterende gel indien mogelijk.

7. Tijdens de werkzaamheden dienen de bewoners zich zoveel mogelijk in een andere ruimte te bevinden dan waar de beheerder aan het werk is. Als dat niet mogelijk is, houdt de beheerder op zijn minst 1,5 meter afstand.  Hij/zij gebruikt zo nodig afzetlint om de noodzakelijke afstand te bewaren.

Deze maatregelen gelden in ieder geval tot en met 28 april 2020.

 

Deel deze pagina