Welkom Over DUWO DUWO Nieuws Het laatste nieuws

DUWO-beheerder ontbijt met Haagse burgervader

Leestijd: 2 min

DUWO-beheerder Robbert Schul schoof onlangs aan bij een ontbijt met de Haagse burgemeester Jan van Zanen en wethouder volkshuisvesting Martijn Balster. De twee bestuurders hadden beheerders van Haagse woningcorporaties uitgenodigd in het oude stadhuis bij de Grote Kerk voor een ontbijtgesprek over hun werk. Voor Robbert (en DUWO) krijgt het gesprek nog een vervolg.

De burgemeester liet weten over het werk van de beheerders te willen praten omdat zij immers dicht bij de bewoners van sociale huurwoningen staan. Robbert ging uitgebreid met de burgervader in gesprek en was onder de indruk.

“Ik heb hem laten weten dat ik vind dat ik de leukste baan van Den Haag heb,” vertelt Robbert. “Waarop hij zei dat dat hij eigenlijk dacht dat zijn wethouder die heeft. Na mijn uitleg over wat mij bezighoudt bij DUWO Den Haag moest hij beamen dat mijn werk als beheerder wel heel leuk en veelzijdig is.”

En nóg een gesprek

“Het viel me op dat hij bij alle gesprekken oog had voor detail, goed naar ons luisterde en regelmatig aantekeningen maakte,” constateert Robbert. “Hij kwam meermaals terug  op zaken die eerder aangegeven waren. En het is me gelukt om op niet al te lang termijn nogmaals een aantal zaken met de burgemeester te kunnen bespreken over onder andere het Laakhavengebied en omgeving. Hij heeft toegezegd zo’n anderhalf uur vrij te plannen om samen met mij de Haagse DUWO-problemen, zoals vervuiling, langlopende gemeentelijke zaken, overlast e.d. met eigen ogen te komen bekijken. En ik heb zijn visitekaartje gekregen!”

 

Nieuwsoverzicht