Welkom Over DUWO DUWO Nieuws Het laatste nieuws

DUWO: 18.000 verhuizingen

Leestijd: 2 min

In de studentenhuisvesting wordt extreem vaak verhuisd. Bij DUWO stond de teller vorig jaar zelfs op 18.000 (!) verhuizingen.

Nergens wordt zoveel verhuisd als in studentenhuisvesting. Niet zo vreemd als je bedenkt dat studenten van studieplaats wisselen, stages elders doen en in het algemeen geneigd zijn om door te verhuizen als ze iets vinden wat mooier, groter, leuker of dichter bij het stadscentrum is. Of als ze – na op een kamer te hebben gewoond – voldoende inschrijfduur hebben vergaard om naar een zelfstandige woning te kunnen doorverhuizen. Of als het internationale studenten zijn, die immers vaak na een semester weer vertrekken.

Internationals

Studentenhuisvesting heeft dan ook het hoogste percentage mutaties van de sociale verhuursector. Mutaties geven aan hoe vaak een woning van bewoner wisselt. Bij een gewone woningcorporatie is sprake van een mutatiegraad van zo’n zes á zeven procent. Maar bij DUWO was dat percentage in 2019 gemiddeld 54 procent. En in een deel van de woningen was het nog veel hoger. De woningen voor internationale studenten hadden zelfs een mutatiepercentage van ruim 107 procent. Dat is drie keer zo hoog als bij de woningen in de reguliere studentenhuisvesting. Alles bij elkaar verhuisde er in 2019 ruim 18.000 keer een student naar een woning van DUWO.

De cijfers komen uit het jaarverslag van DUWO over 2019.

 

verhuizingen studenten 2019
Nieuwsoverzicht