Geen objecten gevonden

Droogtorens voor brandveiligheid

09-12-2020

Studentencomplex Vrijheidslaan in Leiden houdt het sinds kort brandveilig met droogtorens. De bewoners kregen ze van DUWO.

 

Hoe droogtorens kunnen meehelpen om een studentencomplex brandveilig te houden? Sociaal beheerder Richard van Straaten legt het uit: “In de gangen op de Vrijheidslaan stonden vaak droogrekken om de was te drogen. Van die uitklapdingen, die veel ruimte innemen. Die kun je niet in je badkamer of je eigen kamer kwijt en die werden daarom op de gang gezet. Maar dat is natuurlijk enorm gevaarlijk als er brand uitbreekt en je moet vluchten. In een gang vol rook struikel je erover. Samen met de bewoners en de studentbeheerders hebben we gekeken naar geschikte droogrekken die wél in de badkamer passen. Dat werden droogtorens.”

Studentbeheerders reikten onlangs aan elke eenheid in het complex zo’n droogtoren uit (zie foto). Ze passen in de zijgang naast de badkamer en wel zodanig dat alle deuren nog prima open kunnen. Geen al te grote sta-in-de-weg dus. Eventueel past zo’n toren ook nog in een kamer. Ze mogen alleen echt niet op de gang.

Stimulans

De eenheden moeten de droogtorens wel delen. Maar een tweede kan natuurlijk worden aangeschaft. Die wordt dan weer niet cadeau gedaan. Beheerder Richard: “De droogtorens die we hebben uitgedeeld, zijn vooral bedoeld als stimulans en aardige tegemoetkoming. We hopen dat iedereen die gaat gebruiken in plaats van de huidige droogrekken. Maar als je er nog zo een wilt aanschaffen, kun je bij de studentbeheerders de link naar de webwinkel vragen. Dan krijg je in elk geval dezelfde die goed past.”

Richard wijst nog even op de eigen verantwoordelijkheid van bewoners in deze dagen. “Vanwege de coronapandemie is het een beetje lastig alles te controleren. Denk er alsjeblieft aan om de gangen vrij te houden. Niet alleen geen droogrekken, maar ook geen andere dingen.”  

 

Deel deze pagina