Welkom Over DUWO DUWO Nieuws Het laatste nieuws

Diplomafeestje in coronatijd

Leestijd: 1 min

Feest aan de Mina Krusemanstraat in Delft. Een honderdtal internationale studenten dat een traditioneel Delfts diplomafeest moest missen vanwege het coronavirus, vierde het afstuderen op eigen wijze.

Aan de Mina Krusemanstraat wonen uitsluitend studenten van het IHE Delfts Institute for Water Education. Het gaat om veelal postdoc studenten, die er in eigen land al een studie op hebben zitten, maar zich hier komen specialiseren in waterbeheer. Een jaarlijkse traditie bij het IHE is dat de studenten die in het voorjaar hun diploma halen gezamenlijk in optocht in de klederdracht van hun eigen land door Delft trekken, waarna er een groot feest is op het instituut. Dat ging dit jaar vanwege de coronacrisis niet door. Maar de afgestudeerde studenten wilden hun behaalde diploma niet onopgemerkt in de koffer stoppen. Ze verschenen juichend tegelijkertijd op de balkons van de Mina Krusemanstraat, wapperend met hun diploma’s.

Na het behalen van hun diploma kunnen overigens velen van hen nog niet naar de familie en gezin thuis. Er zijn immers vooralsnog geen vluchten.

<iframe allow=";" allowfullscreen="" frameborder="0" height="360" src="https://www.youtube.com/embed/h0uyN99PRgA" style="position:absolute;top:0;left:0;width:100%;height:100%" width="550"></iframe>

 

Nieuwsoverzicht