Welkom Over DUWO DUWO Nieuws Het laatste nieuws

Den Haag heeft nu interactieve app voor studenten

Leestijd: 2 min

Den Haag heeft sinds dit studiejaar een eigen app voor studenten: de Student Radar. Met daarin alles wat Den Haag als studentenstad heeft te bieden.

De app is een idee van twee studenten aan de Haagse Hogeschool. Gijs Wolffs en Jasper Mattijssen, (toen nog) eerstejaars International Business, bedachten de app voor een schoolproject. Ze werkten het idee met enkele medestudenten uit: een app met de studentenkroegen, musea en andere  cultuur in de stad en nuttige info over het studentenleven, maar ook met een interactieve agenda, waarin alle evenementen in de buurt te vinden zijn, tot en met de meest actuele studentenfeestjes aan toe.

Matchen en chatten

Maar de interactiviteit gaat verder dan dat. “Je ziet direct wat er gaande is bij jou in de buurt,” vertelt  Gijs op De Haagse Actueel, de online nieuwspagina van de Haagse Hogeschool. “Maar je ziet ook meteen wie van jouw faculteit daarheen gaat. Net als bij datingapp Tinder swipe naar je links of naar rechts om met een gebeurtenis of een locatie te matchen. En je komt makkelijk met elkaar in contact dankzij de chatfunctie.” 

De vele nuttige zaken over het studentenleven in de app gaan over hoe je stufi aanvraagt, waar je korting op studieboeken kunt krijgen, hoe je zo snel mogelijk aan een kamer komt, sportmogelijkheden, studentenverenigingen en nog veel meer praktische zaken. Ook zijn er regelmatig lucratieve studentenkortingen te vinden voor restaurants, café’s en andere leuke dingen.

Pitchwedstrijd

Dankzij een pitchwedstrijd bij de gemeente Den Haag belandde het idee op de burelen van het platform Student & Stad, opgericht ter bevordering van het studentenleven in Den Haag. Daar is het concept samen met de studenten verder uitgewerkt, waarna de app werd gebouwd. Inmiddels is er ook een Stichting Student Radar, met een bestuur wat volledig uit studenten bestaat. De app is gratis, ook beschikbaar in het Engels en te downloaden via de App Store of Google Play

 

Nieuwsoverzicht