Geen objecten gevonden

Den Haag: 400 woningen erbij dankzij aankoop woontoren Waldorpstraat

07-06-2022

Den Haag krijgt er straks 400 studentenwoningen bij dankzij nieuwbouw aan de Waldorpstraat. DUWO wil het nog te bouwen complex aankopen van de ontwikkelaar International Campus (IC).

De nieuwe studententoren, Waldorp Four, komt vlakbij de Haagse Hogeschool. DUWO beheert hier al twee andere studentencomplexen. De ontwikkelaar bouwt aan de Waldorpstraat zeven torens met vrije sectorhuurwoningen, sociale woningbouw en studentenwoningen. De sociale woningbouw wordt verkocht aan een reguliere woningcorporatie en DUWO gaat uiteraard voor de studentenwoningen. Volgens de meest recente gegevens van de Landelijke Monitor Studentenhuisvesting is het tekort aan kamers in Den Haag op dit moment 1.300 eenheden, een aantal dat volgens de prognoses de komende jaren fors doorgroeit tot 5.500 als er niet bijgebouwd wordt. DUWO is daarom bijzonder blij met deze mogelijkheid haar bezit uit te breiden.

Hoewel DUWO niet zelf bouwt, heeft ze wel bemoeienis met de nieuwbouw. Die wordt uitgevoerd volgens het eigen Programma van Eisen voor studentenhuisvesting. Het gaat om betaalbare studentenwoningen, waarvoor bij het overgrote deel huurtoeslag mogelijk is voor studenten onder de 23 jaar.  

De 400 woningen komen in een toren van 14 woonlagen en in een tussendeel van vijf lagen. Op de begane grond komen de entree, studieruimtes, een common room, wasserette, fietsenstalling, bergingen en huisvuilruimte. De woningen variƫren in oppervlak van 21 tot 37 m2. Start bouw staat vooralsnog gepland voor het eerste kwartaal van 2023. Voor de bouwtijd staat drie jaar.

Deel deze pagina