Geen objecten gevonden

Delftse studentencomplexen mogelijk over 15 jaar al van gas af

21-01-2019

Koken op gas is er straks niet meer bij in de Delftse studentencomplexen. Bijna driekwart van de DUWO-woningen in Delft kan uiterlijk 2035 al van het gas af zijn.

Met dat doel neemt DUWO deel aan de samenwerking die tot een lokaal warmtenet in Delft moet leiden. De aanleg van lokale warmtenetten in stedelijke gebieden wordt dringend noodzakelijk, omdat daarmee tegen relatief lage kosten zeer veel woningen van het gas kunnen worden afgehaald. De gemeente Delft en de lokale corporaties hebben plannen voor een warmtenet dat gebruik maakt van geothermie (of aardwarmte) uit de TU-wijk. Tevens wordt onderzoek gedaan naar de mogelijkheid om restwarmte uit de Rotterdamse Haven te gebruiken.

Onderzoek al gaande

DUWO is inmiddels al bezig om te onderzoeken of de plannen voor haar complexen haalbaar zijn. Het gaat om de studentencomplexen in de wijken Voorhof e.o., Buitenhof en TU-Noord en –Midden. Als alles volgens plan verloopt, kunnen de huurders van 70% van het huidige DUWO-bezit in Delft over uiterlijk 15 jaar al zonder gas koken en verwarmen.

Deel deze pagina